Hoppa till innehållet

Veckans recept

Ravioli med ramslök och brynt smör

Bild: Lennart Weibull

ETC nyhetsmagasin

Att bjuda sina gäster på hemgjord pasta är en fin kärleksgest. I det här receptet fylls den färska pastadegen med ramslök och ricotta, och serveras med brynt smör och hasselnötter.

Gör så här:

  1. Häll ut mjölet i en hög på bänken. Forma ett stort hål i mitten. Knäck i äggen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i cirka 5 minuter. Dela degen i två bitar och täck med plastfolie. Lägg i kylen i cirka 1 timme.
  2. Blanda ramslök och ricotta och smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera de två degbitarna och kavla i pastamaskin eller för hand till cirka 1 mm tjocka remsor på en mjölad bänk. Fördela fyllning på två av remsorna med cirka 8 cm mellanrum. Pensla med kallt vatten runtom och lägg de andra remsorna över. Tryck till med fingrarna runt fyllningen så all luft försvinner. Stansa ut rundlar cirka 8 cm i diameter.
  4. Bryn smöret och tillsätt hasselnötterna. Koka pastan 2–3 minuter i saltat vatten och toppa med smör och parmesan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Tidningen i brevlådan varje fredag

Från
295 kr för tre mån
Beställ här

Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser