Gör det själv!
Läskande saft av fläderblom
ETC nyhetsmagasin
Nu blommar flädern och det är dags att samla in blommorna för att kunna njuta den somrigaste smaken till kalaset eller spara till mörkare dagar när den behövs som mest. Tina Nordström berättar hur du gör godaste saften som funkar bra även som smaksättare i drinkar.
Yvonne Perkins
Text
1. Förbered
Koka upp vattnet i en stor kastrull eller tekokare. Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Yvonne Perkins
Text
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.