Veckans recept
Gemistá, risfyllda tomater

ETC nyhetsmagasin
I Grekland fyller man även andra sorters grönsaker, som zucchini, paprika eller aubergine. Just tomater blir bra eftersom innanmätet är så vattnigt att det kan användas som kokspad till riset. Fyllningen påminner om den man använder till vinbladsdolmar. Serveras tomaterna som meze räcker receptet till åtta personer. De är mycket goda även dagen efter tillagning.
Text
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 mån för bara 29 kr
Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.
Tidningen i brevlådan varje fredag
Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.
Text
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.