Hoppa till innehållet

Ledare

Johan Jenny Ehrenberg: Snart blir maten både bättre och billigare

Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Det är svårt att få människor att ändra vad vi äter, för det är en del av vår identitet – och vi vet ju alla hur känsligt och personligt det är att peta på den. Men den frihet som kommer med betydligt billigare mat kommer att göra omställningen snabbare.

Det här är en ledare från Dagens ETC.
Ledarsidan är oberoende med röd och grön politisk färg.

I fjol gav ETC och Leopard förlag ut George Monbiots enorma bok ”Ny jord”. Monbiot, som ju är en känd röst i klimatfrågan, men också djupt kunnig i frågor om odling, går där igenom i princip alla de alternativa metoderna till dagens fossila och smutsiga matproduktion. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.