Men alla ingår inte i det israeliska vaccinationsprogrammet mot covid-19.
Palestinier på ockuperade Västbanken och Gaza får inte del av vaccineringen utan får stå och titta på vid sidan om.
Israel levererar doser till Västbanken. Men de distribueras bara till judiska bosättare medan 2,7 miljoner palestinier som bor i närheten tvingas vänta och det kan ta uppemot flera månader tills de får ta del av ett vaccin.
Amnesty menar att exkluderingen av palestinier visar på Israels institutionaliserade diskriminering. Israeliska myndigheter skyller på att vaccinet inte räcker till alla och att vårdansvaret vilar på den palestinska myndigheten.
Experter inom internationell rätt menar att en ockupationsmakt har skyldighet att erbjuda invånarna i de ockuperade området vård enligt Genèvekonventionen. Andra menar att Osloavtalet från 1995 säger att palestinierna själva är ansvariga för vården men att samma avtal också framhäver båda sidors skyldighet att samarbeta i kampen mot epidemier.
Frågan har väckt starka reaktioner och diskuterats intensivt i israelisk press, inte minst i den liberala tidningen Haaretz där de flesta analytiker är överens om att Israels agerande är förkastligt.
Bland andra skriver advokaten Shannon Maree Torrens att landet bryter mot internationell rätt och att det är ”en sak att blockera ett folk för påstådda säkerhetsändamål, vilket Israel har gjort mot Gaza sedan 2007 och som i sig är en omänsklig handling med litet stöd, men det är en annan nivå av klandervärt beteende att förneka dem som är ockuperade och blockerade ett livsviktigt vaccin under pågående pandemi som har dödat över 1,9 miljoner människor världen över”.
Men även om Israel inte hade varit en ockupationsmakt med en laglig skyldighet att vaccinera folk inom dess gränser så är väl ändå det rätta att bistå de inom regionen som kämpar för att få bukt på pandemin.
Det finns sådana exempel. Både Australien och Nya Zeeland har säkrat tillräckligt med vaccin för att se till att invånare som bor på öarna i Stilla Havet kommer att täckas. Och då bedriver varken Nya Zeeland eller Australien en militär ockupation av öarna.
Coronapandemin har också gett Israel en ursäkt att dra åt blockaden av Gaza ytterligare.
En som fått känna av det är Issam Barakeh som är gift med en israelisk kvinna och har bott i Jaffa sedan 1991 och har ett israeliskt medborgarskap. Den 1 december dog hans 89-åriga mamma som han inte har fått träffa på 13 år trots att hon endast bor i Bani Suheila i södra Gaza som ligger cirka 85 kilometer från hans hem.
"Strax innan hon gick bort skrev jag ett inlägg om hur mycket jag saknar min mammas famn", säger Barakeh till Haaretz.
"När jag gifte mig, trodde jag aldrig att en sådan separation från min familj skulle vara det pris jag skulle tvingas betala."
Att delta i en närmaste familjemedlems bröllop eller begravning är en giltig anledning att tillåta in- eller utresa från Gazaremsan, men pandemin har gett Israel en ursäkt för att ignorera det.
Förutom att diskrimineringen av palestinier i sig är orättvis och förskjuter möjligheten till harmonisk samexistens är det också kontraproduktivt. Att inte vaccinera palestinier i samma takt som israeler kommer än en gång synliggöra skillnaderna i livsvillkor när israeler återgår till någon form av normalitet medan palestinierna fortfarande tvingas leva med viruset hängande över sig.
Dessutom kan det ha en negativ inverkan på Israels målsättning om att nå flockimmunitet när tusentals palestinier från Västbanken arbetar i Israel och på bosättningarna.