I veckans tidning skriver vi om mat som klassmarkör och att mat blivit en allt viktigare del i människors identitetsbygge. Vilken mat vill inte panelen skylta med att de äter?
Lisa Pelling
Chef för tankesmedjan Arena Idé, 49 år
– Jag gillar ost! Jag inser att jag också måste ställa om till växtbaserad mat. För det mesta går det bra, jag saknar inte fläskkotlett eller schnitzel. Crispy no chicken är super, finns ingen anledning att äta ”riktig” kycklingburgare. ICAs recept på veganska lussebullar är jättegott!
– Men ost... Näringsjästflingor funkar bra som ersättning för parmesan på pastan, men hur ska jag vänja mig av med ostmackan? Det är min comfortfood.
Sonja Chyle
Väktare och ordförande för Transport avdelning 7, 53 år
– Jag tycker väldigt mycket om ostar, mandlar, valnötter och choklad, vilket har blivit riktigt besvärligt sedan det visat sig att jag inte bara har pollenallergier och korsallergi mot en massa mat, utan även är överkänslig mot mjölkprotein.
– Ibland känns det som att jag inte kan äta någonting, och vill jag äta något jag tycker om får jag räkna med magont.
– Enda fördelen är att man får känna sig lite speciell på konferenser och utbildningar när man får sin egna anpassade maträtt och fika.
Fredrik Cederblad
Musiklärare, 52 år
– Burkravioli och korv med bröd. Ibland har jag hemliga fantasier om Norrlandspölsa och kroppkakor, inte i kombination men rätt så sjukt ändå.
– Det kan ju vara så att jag får leva ut dessa hemliga böjelser om vi någon gång tvingas leva i skyddsrum.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.