Hoppa till innehållet

Mat & dryck

Varför har vi pippi på ägg till påsk?

Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Svenskarna äter runt 2 000 ton ägg under påsken. Vi undersöker varför vi egentligen gör det och vilken roll ägg spelar i våra påsktraditioner. Vi tipsar också på recept om det skulle komma en vegan till påskfirandet.

Etnologen Jonas Engman från Nordiska museet om ...

... varför vi äter massa ägg på påsken:

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln