Hoppa till innehållet

Mat & dryck

Varför har vi pippi på ägg till påsk?

Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Svenskarna äter runt 2 000 ton ägg under påsken. Vi undersöker varför vi egentligen gör det och vilken roll ägg spelar i våra påsktraditioner. Vi tipsar också på recept om det skulle komma en vegan till påskfirandet.

Etnologen Jonas Engman från Nordiska museet om ...

... varför vi äter massa ägg på påsken:

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln