Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Så lagar du julbord med indisk touch

Deepika Swarnkar och Kajal Rathore låter helst matlagningen ta tid och lagar allt från grunden. Efter deras mat gjort succé i projektet Container kitchen planerar de nu att starta en restaurang på Ringön.
Deepika Swarnkar och Kajal Rathore låter helst matlagningen ta tid och lagar allt från grunden. Efter deras mat gjort succé i projektet Container kitchen planerar de nu att starta en restaurang på Ringön. Bild: Bild: Sanna Arbman Hansing

Dagens ETC

Kockarna Kajal Rathore och Deepika Swarnkar har gjort en indisk variant av det svenska julbordet. I stället för sill och köttbullar serverar de smakstarka grytor och indiska gatusnacks.

Inuti en ombyggd container på Ringön rör Deepika Swarnkar runt i en mörkgrön gryta. Det är en palak paneer – en spenatgryta med indisk ost – som är en av huvudrätterna på deras vegetariska julbord. Hon häller upp den i en hög glasskål, balanserar över gårdsplanen och placerar skålen på det uppdukade julbordet i lokalen intill. Här samsas den med en kikärtsgryta, en linsgryta och stora travar naanbröd.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln