Hoppa till innehållet

Mat

Nya trenden: Mjölksyrade grönsaker

Naturligare än mjölksyrade grönsaker blir det inte – mjölksyrebakterierna gör hela jobbet bara de får lite jodfritt salt och vatten.
Naturligare än mjölksyrade grönsaker blir det inte – mjölksyrebakterierna gör hela jobbet bara de får lite jodfritt salt och vatten. Bild: Bild: David Back

Dagens ETC

Dagens stora trend efter surdegsbrödet och den hemstoppade korven är mjölksyrade grönsaker. Det finns ett ökande intresse för äkta, naturligt mathantverk. Att syra själv är en process som tar tid, och tid är det dyrbaraste vi har, säger folkhälsovetaren Jenny Neikell.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 1231480870

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln