På hashtagen berättar män om hur de våldtagits av både män och kvinnor.
– Det är inte bara för att män anses vara stora och starka som vi inte kan utsättas för sexuella trakasserier. Allt kan hända, säger Sébastien Tüller som Dagens Etc träffar strax intill arbetsplatsen i förorten Vincennes öster om Paris.
I tjugo års åldern blev han våldtagen av en kompis som sov över i hemmet.
– Det var en tråkig start på min homosexualitet och som jag hade svårt för att acceptera då. Debuten hade varit bättre om den baserats på ömhet och kärlek, säger han.
Lägenheten var liten och killarna delade samma säng.
Kompisen insisterade på att ha sex.
– Men jag vägrade och gav inte mitt samtycke, betonar Sébastien.
Om natten begick kompisen sexuella övergrepp när Sébastien sov. Tüller berättade om händelsen för vänner. Men de ryckte på axlarna och småskrattade.
Han menar att de inte insåg allvaret.
Sébastien säger att idag går budskapet fram, mycket tack vare Metoo som fortfarande har en stor enorm genomslagskraft i Frankrike. Inte minst efter att den världsberömde skådespelaren Gérard Depardieu anklagats för flera våldtäkter. Enligt den grävande vänstersajten Mediapart anklagades han av ännu en kvinna så sent som i slutet på februari.
Depardieu nekar till anklagelserna.
”Hetsjakt” har Frankrikes ultraliberale president Emmanuel Macron kallat mediestormen kring Depardieu. Efter grävande tv-programmet ”Complément d’enquête” krävdes regeringen in bevis. Journalisterna tvingades avslöja källor i strid med journalistiska regler.
Tv-programmets uppgifter visade sig dock vara sanna.
– Konstigt att presidenten inte har brytt sig om att beklaga alla kvinnor som råkar ut för sexuella övergrepp, kommenterar Sébastien.
Hashtagen #Metoogarçons (Metoo män) startades häromveckan av den franske skådespelaren Aurélien Wiick. Han debuterade på filmduken redan som 11-åring och utsattes då för sexuella trakasserier. Sedan dess har han ständigt fått vara på sin vakt i filmbranschen.
– Att både kvinnor och män öppet kan tala om sexuella övergrepp kan ju göra förövarna rädda, inte minst för rättsliga påföljder, säger Sébastien Tüller och tillägger att det dessutom ökar solidariteten mellan män och kvinnor.
Smittade med hiv
Metoo män tog häromdagen ny fart när det framkom skakande uppgifter från skådespelaren Francis Renaud.
I en video på hashtagen och som även högertidningen Le Figaro publicerat, avslöjade han att flera manliga skådisar under åren lockats till sex med inflytelserika men hiv-smittade filmagenter.
Agenterna och flera av skådespelarna har dött i aids.
I videon framgår att framgångsrika personer ibland får för mycket makt. Francis Renaud vägrade ställa upp på sex för att tilldelas stora roller.
– Det gjorde att jag under flera år blev svartlistad i branschen, säger han.
Renaud har i sin tur polisanmält den Cannes-prisade regissören André Téchiné för sexuella trakasserier. Téchiné medger att han flirtat.
Fastbunden och tvingad
23-årige Toms vittnesmål har överraskat. Han berättar om hur han blev fastbunden av en kvinna och tvingades till sex mot sin vilja.
När kvinnan slutfört det sexuella övergreppet lyckades Tom ta sig därifrån.
– När jag kom hem duschade jag en tio gånger, för att känna mig mindre smutsig, skriver han.
En förundersökning har inletts mot filmregissören och skådespelaren Samuel Theis. Under inspelningen av sin tredje film ska han ha våldtagit en 27-årig tekniker.
Samuel Theis spelade en av rollerna i Justine Triets Cannes- och Oscarsbelönade ”Fritt fall” som hade Sverigepremiär i höstas.
Själv påstår han att teknikern frivilligt gått med på oralsex.
När regissören Theis snabbt förbjöds att närvara på inspelningsplatsen fick han ge instruktioner åt sina skådespelare via walkie talkie.
– Det var bra att ledningen snabbt tog radikala beslut. Ledningen har så klart ansvaret att skydda sina anställda, kommenterar Sébastien Tüller.
Se över lagen
Unge Andy Kerbrat, ledamot i vänsterpartiet Det okuvliga Frankrike, blev utsatt för sexuella övergrepp som barn. Förövaren är död och kan därmed inte ställas inför rätta.
– Det är svårt att återhämta sig efter en sådan hemsk upplevelse. Men det går att reparera skadan och dessutom bli politiker, skriver Andy Kerbrat på hashtagen.
Sébastien Tüller understryker att varje EU-land borde se över sina lagar så de verkligen skyddar offren.
– För att styrka mäns och kvinnors rättigheter, måste båda parternas samtycke till sex och kärlek ligga till grunden för sexualbrottslagen, säger han.
Det gör det inte i Frankrike ännu.
Som frivilligarbetare på Amnesty International arbetar han även för att via organisationen sprida budskapet om hashtagen till andra länder.
Han säger sig ha fått uppmärksamhet särskilt i Belgien och Storbritannien.
– Det vore bra om idén exporteras runt hela världen. Starkare lagar behövs i flera länder.