BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0
– Det har varit extremt utvecklande. Man fick vänja sig vid kameror och vid hur det fungerar vid stora produktioner. Bara det att det är någon som stajlar en, att man inte får välja kläder själv, är ju en väldigt speciell upplevelse, berättar hon om sina upplevelser från åren med Violetta.
Nu, två år senare, satsar hon på att skapa en egen musikkarriär.
Släpper en singel
Hon har, tillsammans med produktionsbolaget Edgeology, skrivit på ett avtal med skivbolaget Universal för släpp av en singel och en fyrspårig EP. Exakt releasedatum är inte satt ännu, men senast sista juni kommer singeln finnas ute.
– Skivkontraktet innebär egentligen att vi får hjälp att komma ut med vår musik, förklarar hon.
Samarbetet med Edgeology har pågått sedan februari i år och Linnea Källström framhäver att de arbetar mycket bra tillsammans. Edagology består av tre killar och de fyra skriver låtarna tillsammans.
Linnea Källström är ganska förtegen om detaljer kring musiken, då inget riktigt är klart ännu. Men hon beskriver musiken som "Spotify-pop".
– Jag hoppas att det är musik man vill vara kring. Det är dansant och girl power! För mig är det viktigt att sprida budskapet att tjejer ska vara sig själva och inte hänga upp sig på killar så mycket, berättar hon.
En jämförelse med en annan stor svensk artist med ett tydligt feministiskt budskap, Zara Larsson, värjer sig dock Linnea Källström mot.
– Jag vill göra min egen grej och hitta ett eget uttrycksätt, inte bara försöka vara någon annan, säger hon.
Inte heller kommer musiken påminna om tiden som röst för Violetta, menar hon själv.
– Även om det var en väldigt lärorik period så vill man ju bli vuxen. Så det är ingen "Disney-pop" jag kommer göra. Men jag tror att de som gillade Violetta också kommer gilla den här musiken.
Linnea Källström bor nu förtiden mest i Stockholm. Där har hon, förutom arbetet med den egna musiken, läst musikal-linjen på balettakademin. En annan sysselsättning som hon haft är att sjunga på begravningar.
– Det är egentligen mest för att jag gillar att sjunga i kyrkor. Jag ville komma ut och sjunga, för jag hade inte så många möjligheter att uppträda. Så jag kontaktade en begravningsbyrå och började spela med dem.
Sjunga på begravning
Att sjunga på begravning kan bli väldigt emotionellt. Men oftast står hon längst bak, så att hon inte syns.
– Men ibland får man stå längst fram och det är kämpigt, säger hon.
När ETC Norrköping träffar Linnea Källström på ett kafé i stan har hon tagit en paus från repetition i Dynamos lokaler. I helgen ska hon, tillsammans med bland annat sin mamma, uppträda på en lokal tillställning. Det är från mamman som intresset för musiken har kommit.
– Min mamma är själv musiker och jag har fått följa med när hon har haft spelningar. Första gången jag uppträdde var jag fyra år på någon fest i hörsalsparken.
Spelningen har inget med hennes projekt med Universal att göra, utan är ett "frilans-gig". Hon beskriver det som väldigt skönt att få uppträda, något hon ännu inte gjort med sin egen musik eftersom den inte riktigt är klar.
Men snart hoppas hon kunna turnera med sin egen musik.