– Första gången jag togs ut till en landslagssamling var 2003, då var jag 14 år. Det har hänt en del inom damhockeyn sedan dess, säger hon.
2006 var hon med i laget som vann OS-silver i Turin, Damkronornas hittills största merit.
Långsiktig satsning
Jenni växte upp i Fanthyttan och kombinerade i flera år spel i Guldsmedshyttan med spel i Örebros dåvarande damlag. När Riksserien startades 2008 värvades hon till Linköping som hon har vunnit två raka SM-guld med. Inför den här säsongen värvades hon till HV71 som är nya i Riksserien.
– Jag har fått en nytändning av flytten. Och HV71 har varit väldigt tydliga med att de har en långsiktig satsning på damhockeyn.
HV71 är inte den enda etablerade SHL-klubben som satsar på damhockey. Inför den här säsongen klev även Luleås och Djurgårdens damlag upp i Riksserien.
– Att SHL-klubbar med sina välorganiserade verksamheter satsar på damhockey betyder mycket. Vi får bättre träningsmöjligheter, bättre hjälp med fysik och mat och det blir fler jämna och tuffa matcher som bidrar till att utveckla hockeyn.
Rik på äventyr
Under tiden i Linköping utbildade Jenni sig till fysioterapeut på Hälsouniversitet. Nu har hon flyttat till Tranås och jobbar som lärarvikarie på en 7-9-skola.
– Jag har idrott och en del andra ämnen, berättar hon.
Hon tränar varje förmiddag och kväll med laget, plus att hon ibland tränar med Tranås herrlag.
– Jag hinner inte med så mycket annat än att jobba och spela hockey. Men det är självvalt, att spela hockey är det roligaste jag vet. Jag hoppas kunna fortsätta jobba med hockey när jag slutar att spela. Gärna som tränare, jag tycker att det är jättekul att jobba med barn och ungdomar.
För en tid sedan berättade friidrottsstjärnan Sanna Kallur att hennes sponsorer bröt kontrakten när hon blev gravid. Inom damhockeyn finns inte det problemet, men inte heller samma pengar.
– Flera spelare har kommit tillbaks och faktiskt blivit bättre efter att de har fött barn. Men jag spelar inte hockey för att tjäna pengar, utan för att bli rik på upplevelser och äventyr, säger Jenni.
Steg framåt
2014 tog Leif Boork över som förbundskapten för Damkronorna. Jenni berättar att han är öppen för att testa nya spelare.
– Han stänger inga dörrar. Han har kartlagt alla svenska spelare för att hitta talanger. Och han är väldigt analytisk, inget lämnas åt slumpen.
I början av november spelade Damkronorna Four nations cup mot Kanada, USA och Finland, de tre högst rankade landslagen. Sverige slutade fyra, men pressade Finland till förlängning i bronsmatchen.
– Jag är nöjd med sättet vi spelade på. Det var ett steg framåt, säger Jenni.
Nästa år väntar VM i Kanada och 2018 OS i Ryssland. Jenni säger att hon satsar på ett fjärde OS.
– Jag vill fortsätta om kroppen håller. Jag vill hänga en guldmedalj runt halsen innan jag slutar.