– Vi brukar delta och har haft olika program genom åren, med teater, musik och berättaraftnar. För oss är det ett sätt att nå ut till en ny publik.
Teater Sagohuset startade 1987 och har hunnit vara med under en lång rad av Kulturnätter.
– Eftersom jag alltid har varit upptagen av våra egna evenemang så har jag inte kunnat följa vad alla andra gör. Men känslan är att det var fler likartade arrangemang tidigare, att programmet är mer spritt nu.
Håkan Carlsson, chef för Kulturskolan i Lund:
– Kulturnatten är stadens stora skyltfönster för allt som har med kultur att göra. Den betyder mycket för oss och vi har både elever och lärare som medverkar med olika saker.
Håkan Carlsson tycker att Kulturnattens organisation har blivit bättre under senare år, men kan samtidigt sakna en del av de tidiga nätternas inslag.
– Det har i ärlighetens namn blivit mer av en kulturdag än en kulturnatt. Jag kan sakna de anarkistiska konstigheter som fanns med i början, då man kunde gå ner i en mörk källare och mötas av någon som läste rumänska dikter på originalspråket. Det fanns en känsla då av att vad som helst kunde hända.
Sven Englesson, ordförande för PRO i Lund:
– PRO i Lund har en egen programpunkt på Mårtenstorget, där det blir framträdande av musikgruppen som fått benämningen Lunds äldsta nybörjargrupp och information om verksamheten.
– Det betyder en hel del att vi får vara med och visa upp oss.
Sven Englesson minns den allra först Kulturnatten.
– Vi hade öppet hus hemma i lägenheten och full rulle hela natten. Jag tycker att Kulturnatten har förändrats en hel del sedan dess, att det var mer folkligt tidigare med indiska danser i ett tält på torget och jazz i Konsthallen. Det har blivit mer kommersiellt.