Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Julbordshjälp i Stockholm

Bild: Bild: Robin Haldert/TT

ETC Stockholm

I dag är det populärare än någonsin att äta julbord på krogen, men när någon i sällskapet har födoämnesallergi eller önskar specialanpassad kost blir det genast svårare att välja vart man ska gå. Lösningen är att våga ställa krav och att hellre fråga en gång för mycket än att riskera att bli sjuk.

Andreas Askling är kökschef på Grand Hôtel i Stockholm. För sjunde året i rad är han ansvarig för det julbord med traditionell inriktning som serveras till omkring 18 000 gäster. Med så många besökare är det naturligtvis extra viktigt att arbeta noggrant med informationen på skyltarna på bufféerna och att utförligt skriva ut alla allergener som finns i de olika rätterna. Sedan ett år tillbaka finns också en lag som säger att restauranger är skyldiga att kunna visa upp en meny med allergener utmärkta. Grand Hôtel får dagligen förfrågningar från gäster som är överkänsliga eller allergiska mot livsmedel och då i första hand laktos och gluten. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln