– Jag har hållit på med hästar så länge jag kan minnas.
Hon började på ridskola som barn och tillbringade fritiden i stallet. Gymnasiet gick hon på Bollerups hästskola i Skåne och bodde då på internat. Under tiden passade föräldrarna på att flytta till Lindesberg.
– Jag tog studenten från Bollerup 2007 och då fick jag göra som många andra ungdomar, flytta hem till mamma och pappa igen, säger hon och skrattar.
Lyx att jobba med sin hobby
Under gymnasiet gjorde Mimmi praktik hos den tyska hoppryttaren Marco Kutscher. Hon har också jobbat som hästskötare, utbildat unghästar och som ridlärare på Ekerö i Stockholm.
– Men jag har testat andra jobb som inte har med hästar att göra. Jag har bland annat jobbat som montör på Scania Lastbilar i Södertälje, säger hon.
Men det är ridsport som Mimmi brinner för.
– Jag är jätteglad över att ha fått jobb som ridlärare här. Det är en lyx att få jobba med sin hobby. Det roligaste med jobbet är att hjälpa eleverna framåt och se hur de utvecklas.
Även ekonomistudier
Mimmis företrädare Stefan Rehn jobbade i cirka två decennier som ridlärare på Linde ridskola. Så när han slutade gick något av en epok i graven. Mimmi har ännu inte träffat Stefan.
– Men flera vuxna som rider här och föräldrar till barn som går på ridskolan har berättat att de red för Stefan när de själva var barn, säger hon.
Mimmi jobbar deltid på ridskolan och har lektioner fyra dagar i veckan. Hon studerar även ekonomi på distans och har ett år kvar av studierna.
Ridskolan är ganska liten.
– Vi har åtta ridskolehästar men letar efter en häst till. Vi har märkt ett ökat intresse och vi vill expandera, säger Mimmi.
Men att ridskolan inte är så stor är också en fördel för eleverna. Det är max sex ryttare per grupp, vilket ger ridläraren mer tid per elev jämfört med ridskolor som har större grupper.
– Vi vill hellre starta fler ridgrupper än utöka antalet elever per grupp, säger Mimmi.
Fälttävlan i fokus
Mimmi har två egna hästar, halvbloden Empress och Garonne som hon även tävlar med. Huvudsakligen fälttävlan som består av tre delmoment: dressyr, terrängritt och banhoppning.
– Jag tycker nog att terrängritten är roligast. Det är något speciellt med att galoppera i full fart i skogen och hoppa över hinder, säger hon.
I terrängritten är hindren fasta, så de står kvar även om hästen slår i dem. Det är därför en sport som kan orsaka allvarliga skador på häst och ryttare om det går fel.
– Kraschar man in i ett hinder i banhoppning så ramlar hindret, kraschar man i terränghoppning så ramlar hästen. Man ska vara redo för uppgiften innan man rider terrängritt, säger Mimmi.
Jobbet som ridlärare, de två egna hästarna och ekonomistudierna tar all Mimmis tid.
– Hästarna är både mitt fritidsintresse och mitt jobb. Den tid jag inte ägnar åt dem pluggar jag.