... konstnär bosatt i Göteborg och som kommer att presentera några verk här i ETC Göteborg under de kommande månaderna.
Hur skulle du beskriva din konst?
– Ofta fastnar jag för tillsynes obetydliga, bortglömda saker. Det kan betyda att jag samlar på tappade vantar eller att jag åker till en liten ö utanför Island för att undersöka en okänd mans mystiska död i ett apotek. För mig är bra konst något som gestaltar essensen av sin samtid och tänjer på gränserna för hur man definierar mänskligheten, antingen från ett kritiskt eller personligt perspektiv. De senaste åren har mina projekt utgått från approprierat, lånat, material från nätet. Internet är nog den mest omvälvande uppfinningen sedan elektriciteten och således ett utmärkt fenomen att utforska konstnärligt.
Du har även arbetat med konst på offentliga platser.
– I början av min praktik var jag intresserad av att kunna nå ut till vem som helst, inte nödvändigtvis en museibesökare. Att jag numera arbetar med internet är en naturlig utveckling – det är ju också en offentlig plats. Här i ETC Göteborg kommer det att visas exempel på båda.
Berätta lite om verket som är med i det här numret!
– Det har lånat sin estetik från diverse ”memes” som florerar på nätet. Det spelar an på hur förvirrande det kan vara att scrolla igenom sitt Facebook-flöde, som i sommar har bestått av lika delar bilder av solbrända lår, bombade barn i Gaza, svettiga selfies i solnedgången, nedskjutna passagerarplan i Ukraina, festivalfylla och SD:s framfart och rasismen överlag, jordgubbstårtor och så vidare. Det är minst sagt förvirrade och därför tyckte jag att det kunde vara passande med några ledsagande ord av den kloke Gandhi!