Hoppa till innehållet

ETC Malmö

Gubbröra & sparris med japansk touch

Bild: Bild: Matpatrullen

ETC Malmö

I matväg har Sankt Knuts torg länge varit ett av Malmös hippare områden. På sushirestaurangen Saiko serveras exklusiva matkonstverk. Endast ­efterrätten saknar finess.

Den första sushin i Sverige lär ha serverats år 1979 av Toshiko Lee på hennes krog Seikoen vid Tegelbacken i Stockholm. Lanseringen av det japanska köket tog fart under tidigt 80-tal, då den omåttligt populära tv-serien ”Shogun” visades på en av de två tv-kanaler som då fanns att välja mellan. I dag förknippas sushin mer med lätta och hälsosamma matval än med maffigt manliga samurajer och den syns i alla möjliga former: från degiga knyten med industriellt skurna räkor till smakfulla och överraskande konstverk. Restaurang Saiko ligger närmare det senare, men helt utan något stelt tilltal. Bemötandet är genomgående vänligt och välkomnande på ett avkopplande vis.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln