Hoppa till innehållet

ETC Bergslagen

Gamla traditioner på ett modernt vis

Här fylls glöggen på enligt löpande band-principen.
Här fylls glöggen på enligt löpande band-principen. Bild: Bild: Rolf Larsson

ETC Bergslagen

Nu är det bråda dagar på Grythyttan Vin. Över 100 000 glöggflaskor ska tappas upp och spridas över landet. Att producera vindryck utan druvor är en utmaning för Per Fritzell. – Kunde de göra vin redan på vikingatiden baserad på frukt, bär och björksav så borde vi kunna göra detsamma med modern teknik, säger han

Med erfarenheter från fransk vingård, vinhandel i Köpenhamn och på svenska Vin & Sprit fick Per Fritzell en idé när han smakade en extra god hjortronsylt hos sin mormor i början på 90-talet. Sylten hade bland annat toner av aprikos och han fick veta att den blev extra smakrik om sylten fick lagras några år.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Bergslagen!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln