– Ja, det är roligare än någonsin faktiskt. Visst finns det en fara med att ta saker för givet. Då tappar man skärpan lite grann. Om det händer och man kommer till den vändpunkten så får man värdera. Men där är vi inte, och just nu är peppen total, säger Ola några dagar innan årets festival drar igång.
Kan ni rent av bli ett svensk Roskilde som tuggar på år efter år?
– Nja. Eller, rent teoretiskt kan det bli det, även om Roskilde är en helt annan typ av festival. Men vi kan också bli festivalen som bara lägger av när alla minst anar det.
Ni fick stor uppmärksamhet när festivalen blev vegetarisk 2012. Från i år är den även mjölkfri. Vad är drivkraften i det arbetet?
– Jag tror någonstans att vi tycker att vi har en bra plattform att kommunicera ifrån och vi tycker att många av de här frågorna är superviktiga. Och vi kan göra något samtidigt som vi har kul.
Samma motto som Spindelmannen? "Med stora krafter följer ett stort ansvar"
– Ja, kanske. Vi säger inte att alla måste bli vegetarianer. Men kan vi inspirera till att testa en helg så är det jättebra. Men det är en svår balans. Det är ändå en festival och folk ska ha kul. Vi vill inte ge någon dåligt samvete heller. Sedan dyker det ju alltid upp folk som säger "jaha, men ni serverar ju öl", eller något annat. Men snälla, det är väl bättre att göra något än inget? Det är som att säga "du kan ju inte sopsortera för du har inga solpaneler".
2012 kom tidningen GT på idén att dela ut gratis kött utanför festivalen i någon form av protest.
Kommer GT stå där med några kossor och dela ut mjölk i år?
– Jag skulle garva läppen av mig om de gjorde det. Men jag tror de har lärt sig sin läxa. Det där var ett historiskt klavertramp som kommer refereras till i årtionden. Och det kommer framstå som ännu mer töntigt och obegripligt ju längre tiden går.
Tar ni politiska ställningar tycker du?
– På sätt och vis gör vi väl det, absolut. Sakpolitiska. Men vi vill hellre påverka folk i rätt riktning än liksom "pusha". Hellre vara inspiratörer än moralpolitiska.
I andra änden har ni ibland fått kritik för att krama pengar ur folk. Första året var många kritiska över att man kunde köpa förtur till klubbarna. I år har "Needle in the hay", den hemliga spelningen för 300 kronor till väckt en del åsikter.
– Det första årets upplägg var att en del av klubben var reserverad för festivaldeltagare och en del hade klubbarna själva. Det funkade inte så bra så därför ändrade vi det. Sedan har vi utökat det där varje år, bland annat med appen där man kan se om det finns platser. I princip har vi raderat ut det problemet och alla kommer in någonstans. "Needle in the hay" är en bonusgrej som kostar oss betydligt mer än vi ens kan få in. Vi gillar att göra extragrejer runt omkring. Men jag tycker det är helt okej med lite gnäll också. Det är orimligt att 30 000 besökare ska känna till i närheten av all information som vi arrangörer har. Då måste man få reagera med ryggraden ibland. Vi strävar såklart efter att alla ska vara glada och nöjda, och konstruktiv kritik lyssnar vi skitgärna på. Det kan komma hur bra grejer som helst från någon enskild besökare som tänkt på något, och det tar vi gärna vara på.