ETC nyhetsmagasin
Mjölksyrade grönsaker är lätta att tillreda och gör gott för magen. Förädlingsexperten Brigid Lefevre ger sina bästa tips på hur du lyckas med konserveringsmetoden.
Yvonne Perkins
Text
Glasburk med lås
Använd en ren syltburk eller en stor glasburk med bygellås. Storleken på burken avgör mängden grönsaker. Burken ska fyllas till 1 centimeter eller 2 centimeter från kanten (med bygellås). För mycket tomrum i burken ger för mycket syra. Ställ burken på ett fat, då saften ofta pyser över de första dagarna.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 mån för bara 29 kr
Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.
Tidningen i brevlådan varje fredag
Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.
Yvonne Perkins
Text