Hoppa till innehållet

Gör det själv

Expertens tips: Så gör du mjölksyrade grönsaker

Bild: Mattias Olsson

ETC nyhetsmagasin

Mjölksyrade grönsaker är lätta att tillreda och gör gott för magen. Förädlingsexperten Brigid Lefevre ger sina bästa tips på hur du lyckas med konserveringsmetoden.

Glasburk med lås

Använd en ren syltburk eller en stor glasburk med bygellås. Storleken på burken avgör mängden grönsaker. Burken ska fyllas till 1 centimeter eller 2 centimeter från kanten (med bygellås). För mycket tomrum i burken ger för mycket syra. Ställ burken på ett fat, då saften ofta pyser över de första dagarna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 29 kronor

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln