Hoppa till innehållet

Reportage

En bok som kommer lastad med svårsmälta godbitar

Reglerna för vilka djur vi äter och inte äter har vi med oss sedan länge, och bottnar i religiösa påbud. Påbuden lever kvar, långt efter att vi har glömt varifrån de kom. 
Reglerna för vilka djur vi äter och inte äter har vi med oss sedan länge, och bottnar i religiösa påbud. Påbuden lever kvar, långt efter att vi har glömt varifrån de kom.  Bild: Bilder: Pixabay, kollage: ETC

ETC Malmö

Dieter och avancerat matfusk. Det är två fenomen som förknippas med vår tid. Men nya är de inte. I nyutkomna boken En fiende på tallriken – därför vill vi inte äta allt av Daniel Rydén, får man följa med på en hisnande matfärd genom årtusendena. En färd som kantas av – just det – dieter och matfusk.

Bokprojektet inleddes med att Daniel Rydén hittade både ett ämne och en titel som han inte kunde motstå.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Malmö!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln