Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Ekologiskt – ett sätt att tänka

Bild: Bild: Sofia Sofroniadou

ETC Stockholm

Ekologisk mat är på frammarsch i Stockholm, i början av december öppnade inte mindre än två nya snabbmatsrestauranger som serverar 100 procent ekologisk mat.

För drygt ett och ett halvt år sedan öppnade den familjeägda restaurangen Kalf & Hansen vid Mariatorget. Hållbarhetsperspektivet genomsyrar restaurangens koncept. Och nyligen, efter att ha haft öppet i drygt 18 månader, öppnade ytterligare en Kalf & Hansenrestaurang i Hammarby Sjöstad. 

Större serveringsyta

Anpassas till råvarorna

”Att få längta är det roliga”

Recept ur kokboken ”Det vilda köket” av Rune Kalf-Hansen

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta rödbetorna och skär bort fula bitar. Skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsform smord med lite olivolja. Skala lökarna, skär dem i klyftor och lägg även dem i ugnsformen.
  3. Mortla eller finhacka enbären. Blanda dem med rödbetorna och löken och krydda med salt och peppar. Ringla över lite olja.
  4. Ugnsstek lök och rödbetor i cirka 30 minuter beroende på storlek.
  5. Hacka hasselnötterna, skär osten i tärningar och hacka persiljan grovt.
  6. Blanda ned lingon, nötter, persilja och ost när rödbetorna och löken är färdiga. Ringla över olja.
  7. Servera.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln