Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Det veganska julbordet – populärare än någonsin

Nina Andersson och Sandra Haugen gillar att laga julmat, men alla deras kollegor är inte lika förtjusta i att göra ett julbord. De                                 stoppar sina veganska prinskorvar i plasthöljen, som man tar bort innan man äter dem.
Nina Andersson och Sandra Haugen gillar att laga julmat, men alla deras kollegor är inte lika förtjusta i att göra ett julbord. De stoppar sina veganska prinskorvar i plasthöljen, som man tar bort innan man äter dem.

Dagens ETC

Under hela december är det rusning till Blackbirds veganska julbord. Vi fick följa med bakom kulisserna i det lilla köket på Stigbergsliden.

Sex dagar i veckan ända fram till julhelgen dukar kockarna på den veganska restaurangen Blackbird upp ett dignande julbord helt utan animaliska produkter. Här kan man äta deras egenstoppade korvar, gravade morötter och rökt seitanskinka med ett generöst lager av ströbröd och senap. För den som fortfarande har plats i magen efter alla traditionella julrätter finns sötsaker i form av lussekatter, julgodis och ris à la Malta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln