Hoppa till innehållet

Tips från redaktionen

Det lackar mot vört: ”Måste ha tålamod”

Att baka ett vörtbröd kräver tålamod. 
Att baka ett vörtbröd kräver tålamod.  Bild: Bild: Leif R Jansson/TT

Dagens ETC

Grönkålspaj, risgrynsgröt, Janssons frestelse och rödbetssallad i all ära. Vill du känna en unikt svensk (och lite finsk också) gastronomisk fläkt vid julbordet är det vörtbrödet du ska satsa på.

Vad har julen, klimatkrisen och punken gemensamt? Vört­brödet, naturligtvis.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln