BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0
Aldrig känt sig nedtryckt
Restaurangköken är oftast mansdominerade, men Nina Christensson säger att hon under sin långa karriär aldrig har känt sig nedtryckt på grund av sitt kön. Hon menar att hon har kunnat ta den plats hon har velat ha och inte reflekterat så mycket över beteenden utifrån vem som är man och vem som är kvinna.
– Det är först när journalister har frågat mig om könsroller på arbetsplatsen som jag har börjat tänka på saken. Men jag tycker inte att jag ser den formen av mobbning. Inte där jag har arbetat i alla fall.
Växte upp med vegetarisk kost
Hon inledde sin karriär medan hon läste i Lund och jobbade extra på Lundia night café. Senare fick hon anställning på Sheraton i Malmö där hon höll i konferensarrangemang. Med Smak har hon -jobbat i snart 14 år.
Nina växte upp med en mamma som var -vegetarian. I hemmet serverades därför mycket vegetarisk mat vilket gjorde att Nina Christensson ofta -längtade efter kött och fisk.
– Som barn älskade jag köttfärs. Fiskpinnar med ketchup och -makaroner ska vi bara inte tala om …
I dag, när hon själv lagar mat hemma, blir det ofta grillat med en sallad till. Hon ugnssteker gärna fisk med enbart olja och salt (”som kockarna gör här på Smak”) eller så blir det helt enkelt köttbullar eller spaghetti.
När hon går ut på restaurang är hon alltid mycket uppmärksam på hur personalen arbetar, hur de tar emot gäster och om allt är rent och snyggt.
– Jag och min man är inte särskilt trogna något speciellt ställe. Vi gillar att käka thaimat på Möllevången eller vietnamesiskt på Asien. Sture har en fantastisk anrik atmosfär, jag tycker om den fina husmanskosten och tar gärna en avec efter maten. Men dit får inte barnen följa med, då blir det för dyrt, skrattar hon.
Besöker gärna Torvehallerne
Andra ställen som Nina gärna besöker är Tempo, Möllan och Kvarteret Åkern. Och hon tar gärna en burgare på Casual Street Food. I Köpenhamn bär det ofta av till Torvehallerne där det finns ett stort utbud av matbutiker och serveringar. Hon säger dock hur mycket hon brinner för Malmö som restaurangstad.
– Malmö är öppet och tillåtande och här sker så mycket kreativt och spännande i vår bransch. Den resan vill jag vara med på.