Sju. Det är antalet sökande som det estetiska programmet på Lindeskolan har i denna stund. Sju elever till lokaler, lärare och möjligheter i absoluta toppklass om man ser till gymnasieskolor sett. Det är ingen tillfällighet, utan en konsekvens av den ständiga smutskastningen som jag och flera andra med mig dagligen upplever både från andra lärare på skolan, vuxna föräldrar på gymnasiemässor och andra elever på skolan.
BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0
Som elev på det estetiska programmet möts man dagligen av dessa fördomar. Fördomar som i början gjorde en irriterad och frustrerad, just för att man vet att sanningen är den motsatta. Men som i dag inte ens berör en och tyvärr har gjort en likgiltig inför hela situationen och den stundande utvecklingen med vad som tyvärr ser ut att vara en successiv avveckling av estet musik/media på Lindeskolan på grund av bristen på elever. Jag och mina nuvarande klasskamrater har med hjälp av våra lärare ständigt kämpat emot alla de fördomar som vi möts av. Det kan vara så fatala fördomar att elever faktiskt väljer bort estetiska programmet. Trots att de egentligen är mycket intresserade. Jag minns särskilt en gång på gymnasiemässan på Lindesbergs arena i höstas. Ett par av mina klasskamrater stod och pratade med en ung tjej, antagligen i åttonde eller nionde klass. Hon var intresserad av estetprogrammet men hade inte bestämt sig för vilken inriktning av programmets två möjliga som var mest lockande. Med sig hade hon sina föräldrar som så fort de fick nys om att det var just det estetiska programmet de stod och konverserade med, ledde iväg henne och sa att ”Det där är nog inget för dig i alla fall, du ska gå något bättre”. Det skär i en när yngre, kreativa och passionerade människor inte vågar eller ens får ta möjligheten till att uttrycka sig själva och uppleva allt det fantastiska jag hittills gjort på Lindeskolans estetprogram. Det känns som om folk tror att estetiska programmet är slappt. En linje där man lallar runt i tre år för att sedan ta studenten utan något som helst kött på benen. Tvärtom, det är en tuff linje som på Lindeskolan faktiskt är ett av de sex program som förbereder en för högskolestudier. Det är en linje lik vilken annan av de ”lite tuffare” rent teoretiskt. Vi har hög intensitet i ämnen som svenska, engelska, matte, samhällskunskap och naturkunskap samtidigt som vi på sidan av har minst lika hög intensitet i våra musikämnen. Det är en bedrift att lyckas kombinera detta.
Jag tycker att det är hög tid att Lindesberg tillsammans tar död på dessa veka fördomar. Lindeskolans estetiska program har gett mig otroligt mycket. Nya vänner, fört mig samman med äldre vänner, fått mig att lita på lärare, fått mig att tro på mig själv och dessutom gett mig möjligheten att utöva min passion på toppmoderna instrument i toppmoderna övningsrum och studios. Det estetiska programmet på Lindeskolan håller mycket hög kvalitet, låt era intresserade barn också få uppleva det.