Hoppa till innehållet

Krönika

Ann-Helen Meyer von Bremen: Mellan dröm och harv

Ann-Helen Meyer von Bremen

ETC nyhetsmagasin

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.
Kommentera

För tio år sedan gifte jag mig med en grönsaksodlare och insåg snart att det är en avgrund mellan att amatörodla och proffsodla. Ett av våra första bråk handlade om när ogräsrensningen av morötterna skulle ske. ”Sen”, sa jag som såg på odling som ett fritidsnöje. ”Nu, eller så kan du hacka bort hela raden”, sa han, som visste att försening innebär det dubbla arbetet och taskig skörd.

Nu vet jag att odling handlar mycket om planering, tajming och hårt arbete. Jag vet också att sommarkvällarnas vindrickande i trädgården är sällsynt, eftersom myggen är många och vi är trötta efter dagens arbete. Men jag vet också att jag aldrig har ätit bättre och godare än vad jag gör nu. Inget slår nyskördat när smaken står i zenit! Och jag har börjat älska november, när både vi och markerna lugnar ner oss. Jag tror att odlarna Ulrika Ivergård, Nils Ekelund och Anna Larsson Jähle – som du träffar i veckans reportage – också gillar vinterns lugn, även om de alla också ser fram emot våren.

Välkommen till veckans tidning!

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.