Hoppa till innehållet

Krönika

Dag Thelander: Kyckling, chips och inga skuldkänslor

ETC Uppsala

Ändå den här nervösa klumpen i halsen på kökströskeln, försöken att tolka de subtilaste signaler och ögonkast. ”Kan jag göra nåt?”
Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC Uppsala som står för åsikten.

”Middag hos farmor och farfar betydde butiksgrillad kyckling och chips.” En vän till mig berättar och reaktionerna runt bordet är klädsamt chockade. Inga långkok? Ingen omtanke om barn och barnbarn omsatt i nybakt bröd och hemplockade bär? Bara jag reagerar fel och tycker att det låter härligt. Kyckling och chips och inga skuldkänslor, vad kan man hellre vilja ha till middag?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln