Krönika
Mattias Johansson: Klassamhället på en tallrik
Mattias Johansson växte upp på färdiglagat och halvfabrikat, och har få minnen av att middagsbordet var en plats för kulinariska upplevelser.
ETC nyhetsmagasin
Jag växte upp på färdiglagat och halvfabrikat, och har få minnen av att middagsbordet var en plats för kulinariska upplevelser. Vi var aldrig ute i bär- eller svampskogen, trots att vi bodde mitt i den, och jag var några år över 30 när jag för första gången smakade potatismos som inte kom från en påse pulver.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.
Mattias Johansson
Text
Jag hatälskar att läsa krogrecensioner. Varje gång de stora dagstidningarna skickar ut sina skribenter för att proppa i sig en måltid värdig romarrikets sista dagar på någon elegant restaurang läser jag, ivrigt. Men inte för att jag är särskilt engagerad i mat. Snarare tvärtom.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Mattias Johansson
Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.