Hoppa till innehållet

Krönika

Yvonne Perkins: Kan vi slakta Kalle?

Bild: ETC Nyhetsmagasin

ETC nyhetsmagasin

I veckans reportage besöker vi en skola där maten går från jord till bord och tillbaka igen i ett eget kretslopp. Alla kan inte ha det så, men låt dig inspireras av hur du kan få ner ditt matsvinn!

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.

Min mamma växte upp som torparunge. De hade en liten täppa där morfar och mormor odlade familjens grönsaker. Mest blev det ”pärer” (potatis), överlevnadsmaten för fattiglappar under kristider. Deras ko hette Stjärna och hästen Blenda. Ett år köpte morfar hem fyra griskultingar som mamma och hennes tre bröder fick uppdraget att föda upp. Jag har hört många roliga historier om den busiga kultingen Kalle som var tam som en hund och smet iväg för att bada i sjön. Baksidan av uppdraget visade sig när det blev jul. Då skulle Kalle och hans syskon slaktas. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln