Krönika
Ann-Helen Meyer von Bremen: Har vi blivit för rika för vitkål?
Vitkålen har det mesta, ändå äter vi allt mindre av den. Förklaringen till det tycks pinsamt enkel: vi har blivit för rika.
ETC nyhetsmagasin
Råvaran: ETC nyhetsmagasins guide till sånt som växer på våra breddgrader.
Idag: Allt om vitkål!
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.
Den har egentligen alla rätt, vitkålen. Den har en riktigt lång säsong, räcker över hela vintern, behöver inte importeras utan kan odlas i Sverige på friland och kräver inte någon extra energi i form av uppvärmt växthus. Inte nog med det, den är rik på vitaminerna A och K och innehåller även en del B6, samt kalium. Och det viktigaste av allt – den är mycket god, oerhört allround och kan varieras i det oändliga. Ändå äter vi allt mindre av den och förklaringen till det tycks pinsamt enkel: Vi har blivit för rika.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 mån för bara 29 kr
Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.
Tidningen i brevlådan varje fredag
Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.