Hoppa till innehållet

800 Dagar

Han vill få oss att börja äta insekter

Stekta syrsor innehåller massvis med protein.
Stekta syrsor innehåller massvis med protein. Bild: Bild: Marcus Ericsson/TT

Dagens ETC

Att äta insekter är klimat­smart, energieffektivt och gott. Det menar Anders Engström som nu släpper en bok i ämnet. Han tror att det bara handlar om att vänja sig innan syrsor, myror och larver blir en självklarhet på svenskarnas tallrikar. ”Någonting som ses som självklart i en kultur är jättekonstigt och äckligt i en annan”, säger Engström.
Gustav Gelin

Gustav Gelin

Text och bild

Två miljarder människor i omkring 80 procent av världens länder äter insekter. I stora delar av västvärlden ses det dock fortfarande som ett stort tabu. Men entomat, som det kallas formellt, är en växande trend de senaste åren, även i Sverige.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
Gustav Gelin

Gustav Gelin

Text och bild

Ämnen i artikeln