Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Växtbaserade ägg säljs snart i din matbutik

Bild: Eat Just

Dagens ETC

Utbudet av växtbaserade livsmedelsprodukter har ökat explosionsartat det gångna decenniet. Det senaste tillskottet är växtbaserade ägg, där mungbönsprotein är huvudingrediens. Efter att proteinet godkändes av EU-kommissionen i april räknar producenten med att varan kommer att säljas i Europa i slutet av året.

USA var först ut med att sälja det växtbaserade alternativet för ägg, Just Egg, år 2019. Idag finns det även i Kanada, Kina, Singapore, Hong Kong, Sydkorea och Sydafrika. Produkten har tagits fram av det Kalifornienbaserade företaget Eat Just, som dominerar marknaden för växtbaserade ägg med 99 procent.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser