Budskapet är tydligt när mängder av unga har samlats i sommargröna Humlegården under dagens globala skolstrejk. Liksom uppmaningen till världens beslutsfattare: Gör något, nu.
– Vår planet håller på att gå under, den mår jättedåligt, då är det viktigt att vi får folk att se att vi måste ändra på det här nu. Det känne jätteviktigt, säger 12-åriga Linnéa Lindfors, en av många demonstranter.
– Om vi kan göra något litet, så är vi nöjda. Om vi bara kan ändra på någons vardag, och hur de lever, så är vi nöjda. För det är vår framtid som förstörs – inte deras, forstätter hon.
Linnea Lindfors och hennes vänner menar att det är viktigt att vara med och visa att många bryr sig, att många kräver förändring.
– Jag tror att folk kan se att om det är så här många som kan anstränga sig för att göra något så hoppas vi att de förstår att det här är viktigt – eftersom alla är här!
Vad ska politikerna göra tycker ni?
– Jag hoppas att de fattar att det är allvar. Barn ska inte behöva gå runt och oroa sig för sånt här, men det gör vi. Och vi vill att folk ska fatta att det är allvar, säger Denice Beyene.
Det är första gången som de är på en klimatstrejk. Trots att de är här på skoltid så har deras lärare sagt att de tycker att det är bra att de engagerar sig.
Drygt två månader har gått sedan den förra globala skolstrejken, som tros ha varit historiens största globala ungdomsprotest. Idag är det dags igen.
På runt 100 platser i Sverige samlas unga för att manifestera för klimatet, och när dagen är över väntas demonstrationen har skett på runt 1 500 platser världen över. Detta enligt Fridays for future, organisationen som började med Greta Thunbergs skolstrejk den 20 augusti förra året, och nu blivit till en global rörelse.