Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Så tar du hand om maten

Bild: Bild: Fredrik Sandberg/TT

Dagens ETC

Vilken mat vill ligga i beckmörker? Ska man lita på bäst före-datum? Och hur var det nu, skulle man egentligen vända upp och ner på kylskåpet? Matsvinnet kostar både för plånboken och miljön. Naturvårdsverket uppskattar att en småbarnsfamilj kan spara upp till 6 000 kronor om året på att slänga mindre mat. Så här gör du.

Planera

✔ Gör en matlista. Handla inte mer än vad du kan äta upp innan det blir gammalt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser