Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Skippar nudlarna – för billig och bra vegomat

Sally Jönsson. 
Sally Jönsson.  Bild: Bild: Bojan Radevic

Dagens ETC

Matbloggaren Sally Jönsson snubblade in på veganismen när hon som student letade efter goda, hållbara och billiga recept. På bloggen ”Skippa nudlarna” tipsar hon om recept till en bred publik. ”Jag blir överlycklig när jag ser att det inte bara är studenter som följer och inspireras av min blogg utan också pensionärer”, säger hon.

Sally Jönsson kommer från Örby utanför Stockholm och har vuxit upp i ett hem där njutbar hemlagad mat varit ett sätt för familjen att samlas och umgås. Ritualen det innebär att tillsammans laga maten och äta den var självklar under Sally Jönssons och lillasyster Sonias uppväxt. Båda har varit aktiva inom fotbollen och därför behövt äta ordentligt och ofta för att orka med vardagen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser