Hoppa till innehållet

800 Dagar

Labbköttet är här

Nuggets gjorda på kycklingceller och växtbaserat protein står på menyn när Singapore öppnar upp för att sälja odlat kött.
Nuggets gjorda på kycklingceller och växtbaserat protein står på menyn när Singapore öppnar upp för att sälja odlat kött. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Köttindustrin är en av de största klimatbovarna och utgör även ett av de största hoten mot den biologiska mångfalden. Alla kan eller vill dock inte bli veganer men kanske kan vissa välja att äta kött som odlats i ett labb istället?

I veckan gav Singapores klartecken till att sälja odlat kött i landet, och en hittills icke-namngiven restaurang blir först i världen med odlat kött på menyn. Närmare bestämt ska den servera nuggets gjorda på kycklingceller och växt­baserat protein. Bolaget bakom kyckligbitarna, det San Francisco­-baserade uppstartsbolaget Eat Just, säger att fler restauranger och även vanliga affärer snart kan följa efter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln