Ett kommunalt reningsverk med bassänger för rening av avloppsvatten i Enköping.
ETC nyhetsmagasin
Redan nu finns en brist på tjänligt dricksvatten. Men 2050 kan tre miljarder människor vara drabbade av vattenbrist på grund av föroreningar, varnar forskare – som framhåller att det är brådskande att agera.
Yvonne Perkins
Text
Bristen på dricksvatten ökar i världen. Det handlar om torka på grund av klimatförändringar, ett ökat behov av bevattning till jordbruket, men också till stor del om föroreningar. Om nuvarande utveckling fortsätter är risken stor att antalet förorenade sötvattenssystem tredubblas till år 2050, varnar en studie utförd av forskare från Wageningen University and Research och Potsdam Institute for Climate Impact Research, publicerad i Nature Communications. I studien har de undersökt drygt 10 000 floder och sötvattensystem världen över.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det
loggar du in här
.
Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månader för bara 29 kronor
Läs digitalt i tre månader för bara 29 kronor. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
Yvonne Perkins
Text
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.