Måltiden med störst påverkan på den biologiska mångfalden var Lechazo (stekt lamm) från Spanien – medan pommes frites visade sig ha lägst påverkan.
Den sydaustraliska bonden Terry Buckley är inte överraskad över att potatis är bra för miljön.
– När du tittar på hur mycket vatten som behöver användas och vad vi får ut av det – det är rätt imponerande, säger han till ABC News.
Men en köttfri måltid var inte alltid en miljövänlig måltid, med två veganrätter från Indien placerade i topp 10 som värst för biologisk mångfald.
Rätter baserade på stärkelse och potatis var i allmänhet de bästa, medan nötkött-tunga måltider i stort sett visade sig vara sämst. Några av de värsta miljö- och klimatbovarna var måltider från Brasilien och Indien, länder som har behållit en hög biologisk mångfald men som står inför ett ökande tryck från jordbruket.
Docent Roman Carrasco vid University of Singapore, en av medförfattarna till studien, säger till ABC News att liknande analyser tidigare oftast har gjorts på ingrediensnivå snarare än på en hel måltid.
– Våra resultat visar att vegansk och vegetarisk kost är mer fördelaktig för den biologiska mångfalden, med förbehållet att platsen spelar roll, säger Roman Carrasco.
Han tar kikärtor som ett exempel. De är bra om de produceras på en annan plats än Indien, men om de produceras i en hotspot för biologisk mångfald kan de vara lika skadliga som att äta kött.
För dem som vill minska sitt ekologiska fotavtryck menar en annan av studiens medförfattare, professor Patrick O'Connor från University of Adelaide, att några av de stora skillnaderna som konsumenter kan göra är att köpa mindre kött och köpa lokalodlat.
– De grundläggande reglerna för att äta bra och äta för en hållbar planet är att äta lokalt och äta saker som din gammelmormor skulle känna igen som mat, säger han till ABC News.
– Det betyder inte att du behöver ge upp allt protein från djur, men att vara medveten om detta gör skillnad.