
Mer sjömat i vår kost vore gynnsamt för både hälsan och miljön. – Men vi kan inte rakt av byta ut landbaserat kött mot fisk. Då skulle vi utarma haven på nolltid, säger Beatrice Crona, professor i hållbarhet.
Bild: Janerik Henriksson(TT)/PrivatDagens ETC
Mer ”blå mat” – det vill säga livsmedel från hav, floder och sjöar – i vår kost vore gynnsamt för både hälsan och miljön. Det framgår i en ny forskningsartikel från Blue food assessment, bestående av fler än 100 forskare under ledning av Stockholm resilience centre, Stanford universitet och organisationen EAT.

Text
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text