Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Ny studie: Sjömat bra för hälsan och klimatet

Mer sjömat i vår kost vore gynnsamt för både hälsan och miljön.
– Men vi kan inte rakt av byta ut landbaserat kött mot fisk. Då skulle vi utarma haven på nolltid, säger Beatrice Crona, professor i hållbarhet.

Mer sjömat i vår kost vore gynnsamt för både hälsan och miljön. – Men vi kan inte rakt av byta ut landbaserat kött mot fisk. Då skulle vi utarma haven på nolltid, säger Beatrice Crona, professor i hållbarhet.

Bild: Janerik Henriksson(TT)/Privat

Dagens ETC

Mer ”blå mat” – det vill säga livsmedel från hav, floder och sjöar – i vår kost vore gynnsamt för både hälsan och miljön. Det framgår i en ny forskningsartikel från Blue food assessment, bestående av fler än 100 forskare under ledning av Stockholm resilience centre, Stanford universitet och organisationen EAT.

Klimatfördelar

Hållbart protein

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser