Många äter för mycket gift-fisk
Karin Holmberg
Text
Dagens ETC
De flesta känner till att det finns kostråd kring hur mycket fisk av vissa sorter som kan ätas utan hälsorisker. Alla vet dock inte att råden inte bara gäller gravida, utan även unga kvinnor, ammande, föräldrar som kanske serverar fisken till sina barn samt kustbor eftersom de ofta äter mer lokalt fångad fisk. Enligt en undersökning från Livsmedelsverket äter flera grupper så kallad risk-fisk som innehåller för höga halter av gifter som dioxiner och PCB för ofta.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Karin Holmberg
Text