”Som helhet är det inte så enkelt att säga att alla borde äta veganskt, men många behöver äta mer vego och vi behöver se mindre men bättre kött på marknaden”, skriver matexperten Anna Richert.
Dagens ETC
”Det är helt klart att mängden kött som produceras och konsumeras är en av matsystemets stora utmaningar, både i Sverige och globalt.”
Fråga: Hur ska man egentligen tänka kring mat och hållbarhet? Ofta sägs det ju att det bästa för klimatet är att äta vegetariskt eller ännu hellre veganskt utan animaliska produkter alls. Stämmer det? Jag tänker att det också borde bero på hur djuret är uppfött och vad det har fått att äta. Och utan betande djur i landskapet kommer många ängsmarker med sin artrikedom att försvinna. Jag förstår att storskalig djurindustri är dålig både för miljön och för djuren. Men vore det verkligen bra (och hållbart) att sluta med djurhållning helt och hållet?
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.