Katerine Marcal påpekade i DN 23/7 att såväl Johnsons flickvän som pappa är välkända förkämpar inom miljöfrågor och premiärministern har prisats för att han vill lagstifta om att få ner Storbritanniens nettoutsläpp till noll innan 2050.
Men nu visar en genomgång som den radikala klimatsajten DesmogUK gjort att Storbritanniens nya regering är betydligt mer klimatfientlig än vad den har utgett sig för att vara.
Här är de nya ministrarna – och deras (mörka) förflutna inom klimatfrågor.
Boris Johnson
Premiärministern själv har varit tämligen inkonsekvent gällande klimatfrågor, både under sin tid som journalist och politiker. I december 2015 skrev han en uppmärksammad krönika för The Daily Telegraph där han prisade den notoriska klimatförnekaren Piers Corbyn (bror till labourledaren Jeremy Corbyn) och viftade bort klimatkrisen med citat som ”människan har genom alla tider satt sig i centrum för kosmiska företeelser”.
Sedan dess har Johnson till synes ändrat ståndpunkt i frågan. Uttalandet om att lagstifta om nettoutsläpp till 2050 är det tydligaste exemplet på det, men han har även lovat att pressa USA att ”på alla plan ta klimatförändringarna på största allvar”.
Boris Johnsons politiska handlingar går däremot i en annan riktning. Som utrikesminister skar han ner 60 procent av klimatbiståndet och hans politiska kampanjer har delvis finansierats av klimatförnekande nätverk.
Jacob Rees-Mogg, ledare för underhuset
Den nytillträdde ledaren för Underhuset (eng. House of Commons) är kanske den mest uttalade klimatförnekaren i regeringen. Rees-Morgan har proklamerat att ”klimat-alarmismen” är orsaken till de höga energipriserna och att det är orealistiskt för vetenskapsmän att förutse framtida klimatförändringar när meteorologer inte kan göra korrekta väderleksprognoser.
2014 kallades han till förhör i parlamentet för att han inte varit öppen med sina egenintressen i företag som investerat miljontals pund på energimarknaden. Somerset Capital, hedgefonden som Rees-Mogg är styrelseledamot, innehade investeringar till cirka 3 miljoner pund i gruvföretag, 2,4 miljoner pund i olje- och gasproducenter samt 23 miljoner pund i tobaksföretag
Dominic Raab, uttrikesminister
Den forne Brexit-ministern Dominic Raab får posten som utrikesminister i Johnsons regering. Raab var politisk sakkunnig för ”Leave means Leave”-kampanjen som hade en starkt klimatkritisk agenda.
Raab har publicerat flera artiklar på webbplatsen Taxpayers Alliance, en kampanjgrupp som lobbar för att bland annat sänka klimatskatterna. 2012 skrev han ett stycke som krävde att regeringen var öppen med kostnaderna för deras klimatpolitik.
Liz Truss, handelsminister
Trots att den nya handelsminister har sagt att hon ”fullständigt håller med om att klimatförändringarna är på riktigt” har hennes engagemang i klimatfrågor snarare pekat på det motsatta.
När hon tog över som miljöminister 2014 kallade Truss anläggningar för solpaneler för ”en skymf mot landskapet” och skar ner på industrins subventioner. Som före detta Shell-chef är hon också en högljudd supporter för fracking.
Priti Patel, inrikesminister
Patel är bäst känd för sina kontroversiella kommentarer kring sociala frågor, inklusive en uppmaning om att dödsstraffet återinförs, vilket hon på senare år fått ta tillbaka.
Som före detta lobbyist för tobaksindustrin har hon också varit en stark förespråkare för fracking, inklusive i nationalparker. I en artikel på ConservativeHome gick hon till attack mot “delar av den gröna lobbyn och dess eko-extremistiska följare” som hon sa borde stödja fracking om de ”verkligen trodde på att hantera klimatförändringar”.
Patel har även uppmanat det brittiska departementet för internationell utveckling att
inte använda sin biståndsbudget för att hjälpa utvecklingsländerna ur ett fossilberoende, något hon kallar för ”utvecklingsfientligt”.
Theresa Villiers, miljöminister
Theresa Villiers har sagt att ”åtgärder mot klimatförändringarna är avgörande” och talat om Storbritanniens potential för förnybar energi.
Hon har även motsatt sig expansionen av flygplatsen Heathrow, av oro för luftkvalitén.
Liksom de flesta Tories, anses hon i stort sett vara pro-fracking, och har tidigare hävdat att exploatering av skiffergas "har potential att användas i Storbritannien för att hjälpa oss med hålla energiräkningarna så låga som möjligt".
Hela sammanställningen av ministrarna och deras positioner kring klimatfrågor går att läsa här.