Och de är där för att ställa två krav till politikerna:
Stoppa omedelbart allt flygande med privatjet. Och inför en progressiv skatt på storflygare.
– Det sistnämnda eftersom en procent av befolkningen står för 50 procent av flygets utsläpp.
Det säger Björn Paxling, presskontakt för Extinction Rebellion, om de krav som nätverket ställer.
Men utsläppen från privatflyget är väl ändå minimala jämfört med dem från allt flygande? Varför ge sig på dem?
– Det stämmer att reguljärflyg släpper ut mycket mer om man räknar totala utsläpp. Men en privatjet släpper ut enormt mycket mer per person än ett reguljärflyg, säger han.
– Det handlar om rättvisa. När vi lyssnat på så kallade most affected people and areas, alltså människor som direkt berörs av klimatförändringarna, för att höra vilka krav de har är en progressiv skatt och stopp för privatjetflygande något som kommer högt upp på önskelistan. Samma när vi för samtal med medborgarråd i olika länder och frågar vad vi ska göra först. Då svarar de att de vill se stopp för privatjetflyg och reguljärt flygande.
Vilka reaktioner har ni fått?
– Det har varit ett lugn och professionellt bemötande från polisen som är här. De har lyssnat och fört en dialog med oss.
Privatpersoner då?
– Det har varit några nyfikna förbipasserande som tagit bilder. Men inga arga reaktioner, inte heller från ordningsvakter som också varit lugna.
Hur länge är ni kvar?
– Det beror på hur länge vi får vara kvar.
Du och en till aktivist i Extinction Rebellion dömdes nyligen till fängelse efter att ha deltagit i en aktion på Växjö flygplats för något år sedan. Har domen påverkat hur ni ser på aktioner och på hur långt aktivismen ska gå?
– Jag är här idag. Det är ett sätt för mig att visa att de kan eskalera mot oss aktivister, men de kan inte bestraffa bort klimatkrisen. De kan inte tysta oss.
Läs mer:
Så flyger Sveriges förmögna – med privatjet
Hotellkungen Stordalen hyllar Greta Thunberg – och flyger mest privatjet i Norden
Så mycket betalar du för lyxflygens jätterabatt