Ålkött kan nu labbodlas
Dagens ETC
Världens första labbodlade ålkött har tagits fram, rapporterar The Guardian. Det israeliska företaget Forsea Foods har i samarbete med en japansk kock tillagat grillad marinerad ål och en slags sushi. Köttet, som är odlat från stamceller av befruktade ägg, planeras att börja säljas om två år och marknadsförs som ett alternativ till överfisket på den starkt hotade vilda ålen.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.