– Elva, tolv, tretton, ekar det när alla räknar högt.
Verksamheten bedrivs helt ideellt. Stadsbiblioteket ställer upp med lokaler och ABF ger ett litet stöd som används för inköp av studiematerial. Barbro Medin är en av fem frivilliga från Röda Korset som håller i språkskolan.
– De som kommer hit har oftast ganska nyligen kommit till Sundsvall. De har inte uppehållstillstånd och får därför ingen svenskundervisning av Migrationsverket. Då blir vi ett alternativ, säger hon.
Klär sig på svenska
I ett rum intill har Majlis Wikström genomgång av vad olika klädesplagg heter på svenska.
– Att se dessa människor ha en så enorm drivkraft är imponerande, inte minst med tanke på vad många av dem har gått igenom innan de kom hit, säger hon.
En av eleverna är 21-årige Hamam Aferki. Förutom att lära sig svenska har han genom undervisningen fått kontakt med en lokal fotbollsklubb, Holms SK, i division fem.
– Jag förstår redan en hel del svenska men vill bli bättre på att prata och skriva svenska. Och så vill jag spela fotboll, säger Hamam Aferki.
För Nadja Garbo som tidigare bott i Kiruna var det ett lyft att komma till Sundsvall. Hon har varit här i en månad nu.
– I Kiruna fanns inget sånt här och bara att vi kan träffas här varje vecka gör att vi kan hjälpa och lära varandra, säger hon.
Ett första steg
En viktig pusselbit i integrationsarbetet är Abdullatif Haj Mohammad som jobbar på stadsbiblioteket. Han kommer själv från Syrien, talar arabiska, och är ett stöd för alla som kommer från Syrien och andra arabiskatalande länder.
– Jag är lycklig för att det är så många som vill vara med. Första steget för dem som kommer hit är att lära sig svenska. När de lär sig språket så fixar de jobb. Nio personer från den grupp vi hade i våras har fått jobb – och det tack vare språket, säger han.
Röda Korset hoppas få starta ytterligare en språkskola i Sundsvall, på flyktingförläggningen i Fagerdal.
– Vi behöver fler volontärer. Och man behöver inte vara utbildad lärare för att vara med. Det viktiga är att man har ett intresse för at träffa nya människor, säger Barbro Medin.
Att offra sin egen fritid för att hjälpa andra tycker hon bara är roligt.
– Det är så givande att se hur människor utvecklas och hur språket kan öppna upp nya möjligheter, säger hon.