Hoppa till innehållet

Inrikes

Veckans fråga: Varför är ekologiska grönsaker gjorda på danskt kött?

Dagens ETC

Priserna på slakteriavfall har fördubblats sedan 2010 på grund av ökad efterfrågan på alltifrån kattmat till biodiesel. Men det har även fördyrat svenska ekologiska frukter och grönsaker, som också produceras med hjälp av stora mängder slaktrester. Varför?

Maria Wivstad föreståndare för Centrum för ekologisk produktion och konsumtion på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser