Hoppa till innehållet

Hälsa

Unga säger nej till köttindustrin

Årets Meat Atlas-rapport av den tyska tankesmedjan Heinrich Böll visar att konsumtionen av kött minskar hos unga.
Årets Meat Atlas-rapport av den tyska tankesmedjan Heinrich Böll visar att konsumtionen av kött minskar hos unga. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Kött blir allt billigare i världens livsmedelsaffärer och konsumtionen ökar, trots negativa effekter på hälsa och klimat. Nu väljer allt fler unga bort kött från tallriken, enligt årets Meat Atlas-rapport.
Zanna Nordqvist

Zanna Nordqvist

Text och bild

Tillsammans med Jordens vänner tar den tyska tankesmedjan Heinrich Böll foundation varje år fram en rapport över den globala köttindustrins metoder och effekter utifrån såväl mänsklig hälsa som klimatperspektiv. Vid lanseringen av årsrapporten för 2021 i Berlin talade styrelsemedlemmen Barbara Unmüssig.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
Zanna Nordqvist

Zanna Nordqvist

Text och bild

Ämnen i artikeln