Målsökarsikten över bostadsområden och en speakerröst som intygar att systemet är "testat under verkliga stridsförhållanden”. Så marknadsförs det högteknologiska lasersystemet som tillverkas det israeliska vapenföretaget Rafael.
Det är landets flygvapen som stått för merparten av testerna under "verkliga stridsförhållanden". Sedan Israel inledde motattacken mot Gaza efter Hamas terrordåd har tusentals flyganfall genomförts och över 34 000 människor har dödats, varav 14 000 barn, enligt Unicef.
Massdöden används nu i marknadsföringen för att sälja fler vapensystem till utlandet, menar Antony Loewenstein, oberoende journalist och författare till boken "The Palestine Laboratory".
– I varje krig mot Gaza har en mängd vapen och övervakningsteknik använts mot palestinierna som sedan marknadsförs och säljs till andra länder runt om i världen, säger han i en intervju med al Jazeera.
Skriver inte ut tillverkningsland
Den 1 april bombade israeliskt flygvapen en konvoj med förnödenheter som dödade sju hjälparbetare från World Central Kitchen.
Två dagar senare meddelade Försvarets materielverk, FMV, i ett diskret pressutskick att de på förfrågan från Försvarsmakten beställt det israeliska målsökningssystemet Litening 5. Det är Saab som ska installera systemet i Jas Gripen-planen och ersätta äldre utrustning.
– Detta är av betydande vikt, speciellt i den föränderliga och osäkra omvärld vi lever i idag, säger Magnus Wallén, projektledare på FMV i pressmeddelandet.
I pressmeddelandet står däremot ingenting om att Litening 5-kapslarna i själva verket tillverkas av Rafael och att en stor del av de 390 miljoner kronorna därmed går till israelisk försvarsindustri. Israel nämns överhuvudtaget inte alls.
Tillåtet att köpa – men inte sälja
Men exakt hur mycket som går till Israel vill varken Saab eller FMV avslöja. Efter flera dagars jakt lämnar FMV till slut en kort mejlkommentar där de bekräftar att Saab tecknat ”underleverantörsavtal med Rafael som tillverkar kapslarna i Israel”.
Myndigheten för exportkontroll, ISP, har hittills nekat alla förfrågningar om att exportera vapen till Israel eftersom landet är involverat i en pågående väpnad konflikt. Däremot finns det inget förbud mot import av vapen från krigsförande länder.
Sveriges vapenimport från Israel har pågått under lång tid men hur stora summor det rör sig om är inte offentligt eftersom den antingen hemligstämplas eller sker via företag som Saab. Sedan 2004 har Sverige också en militärattaché placerad på ambassaden i Tel Aviv, som bland annat har till uppgift att underlätta Sveriges vapenhandel.
Schori: ”Behöver redogörelse”
Den senaste affären understryker vikten av att svenska regeringen redovisar vilken typ av vapenhandel som pågår, säger Pierre Schori, tidigare FN-ambassadör, diplomat och socialdemokratisk politiker.
– Regeringen måste kalla hem Sveriges försvarsattaché vid ambassaden i Tel Aviv och denne bör frågas ut i Utrikesutskottet, säger Pierre Schori.
Varför då?
– Vi behöver en tydlig redogörelse över hur omfattande den svenska vapenhandeln är med Israel med tanke på den krigsföring landet bedriver och den terror som Palestinierna har utsatts för i årtionden.
Saab: ”Kommenterar inte”
Utrikesminister Tobias Billström (M) vill inte kommentera frågan, meddelar han via sin presskontakt. Inte heller försvarsminister Pål Jonsson (M) vill uttala sig. Hans pressavdelning skriver: "Frågor bör riktas till myndigheterna i fråga."
Men förutom ett kortfattat mejl svarar inte Försvarets materielverk på övriga frågor. Inte heller Saab vill ge några detaljer om affären.
– Vi kommenterar inte i detalj de avtal vi har med våra leverantörer. Det som står i pressmeddelandet är den information vi har att ge i nuläget, säger presschef Mattias Rådström.