Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Surdegstrenden jäser runt om i Göteborg

Det första året med bageriet Smakfyllt har varit tufft för Madelene Thomasson och Paulina Stokholm, men nu har det börjat lugnat ner sig.
Det första året med bageriet Smakfyllt har varit tufft för Madelene Thomasson och Paulina Stokholm, men nu har det börjat lugnat ner sig. Bild: Foto: Sanna Arbman Hansing

ETC Göteborg

De senaste årens surdegstrend har gjort att det öppnat många små bagerier i Göteborg. Några som hakat på trenden är Paulina Stokholm och Madelene Thomasson som sa upp sig för att starta ett eget surdegsbageri. – Det kändes som om vi skulle ångra oss om vi inte testade, säger Paulina Stokholm.

Det luktar nybakt i den lilla lokalen på Södra Allégatan och en klocka plingar till när en kund kommer in. Madelene Thomasson står i mjöligt förkläde och fyller papperspåsar med småfrallor, sesambröd och danskt rågbröd. Det har gått ett drygt år sedan hon och kompanjonen Paulina Stokholm sa upp sig från sina jobb inom restaurangbranschen och startade bageriet Smakfyllt i Haga.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln